FTCH Almighty Wonder Tostadeo "U"

Zkoušky vloh Netín 6.9.08

06.02.2009 20:26

 

Naše ZKOUŠKY VLOH


I přes to, že už máme OVVR neváhala jsem a přihlásila nás i na zkoušky vloh. A to ze dvou důvodů. Narozdíl od OVVR jsou už ZV zkouškou pouze se zvěří a se zpřísněným hodnocením. A za druhé, je to pro nás další obrovská zkušenost, nasáli jsme atmosféru zkoušek a hlavně jsme si s Merlinem zkusili "na ostro" disciplíny přinášení kachny z hluboké vody a marking, které nás čekají i na podzimních zkouškách.

Zkoušky pořádal 6. září OMS Žďár nad Sázavou v obci Netín. Zkoušek se zúčastnilo 24 psů v zastoupení 2 teriérů, pár kokršpanělů, jednoho retrívra (Merlina) a tu největší část tvořili jezevčíci. Samozřejmě se každé plemeno posuzovalo podle svého zkušebního řádu, takže my byli posuzování jak jinak než zkušebním řádem pro retrievery.

Vše začalo slavnostním nástupem a vylosováním čísel. Já si vybrala "šťastnou" 13. Celkem byli 4 skupiny po 6 psech. My byli ve skupině číslo 2. Poté následoval odchod do honitby.

Naše první disciplína byla "přinášení kachny z hluboké vody," což Merlinkovi nedělalo žádný problém a obdržel známku 4. Vzápětí následoval "marking" kachny, opět ohodnocen známkou 4. V rámci těchto dvou disciplín byla posouzena i jeho "radost z práce", která rozhodčí doslova uchvátila, dále "přinášení" , "chování po výstřelu" , "nos."

Další disciplínou bylo "vodění psa" v lese a poslední disciplína byla "stopa vůdce," která mu nědělala opět žádný problém. Nakonec byla posouzena i "poslušnost a ovladatelnost", kterou zvládl skvěle.

Merlin si na těchto zkouškách vedl parádně, výsledkem je I. cena a 169 bodů. Za celé zkoušky ztráta pouhých 3 bodů z maximálních 172!!

Zhodnocení práce psa a chování vůdce: Pes výborných loveckých vlastností, vůdce ukázněný.

Zkoušky byly skvěle zorganizovány, v koroně panovala přátelská atmosféra, rozhodčí nikomu nic neodpustili a počasí nám vyšlo parádně.

A perlička na závěr. Po vyhlášení výsledků mi pan rozhodčí sdělil, že ještě neviděl tak nadšeně pracujího labradora, který by plnil úkoly s takovým nasazením a chutí...a že rozhodně máme pokračovat ve výcviku, což samozřejmě budeme :-)

Obrazek

Fotogalerie ZDE

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena. Kopírování textů, fotografií a obrázků pouze se souhlasem autora.